Educatie prin arta dramatică

      Elevi de la Colegiul Tehnic ,,Mihail Sturdza ”, au vizionat, în data de 24.02.2017, piesa de teatru ,, Pisica Verde” la Teatrul pentru copii și tineret „Luceafărul” Iași
      De obicei, când auzim cuvântul educaţie, gândul ne duce imediat la şcoală sau la părinţi deoarece ei au, probabil, cea mai mare contribuţie în dezvoltarea noastră. Cu toţii ştim că, în mod obişnuit, după cei “7 ani de acasă” primiţi de la părinţi, mai departe şcoala devine centrul educaţiei noastre cu foarte mari influenţe din partea prietenilor, însă, fie că suntem conştienţi sau nu, întreaga realitate ce ne înconjoară are un rol important în formarea personalităţii noastre.
      Teatrul este într-adevăr o foarte bună modalitate de a deschide universul copiilor către cultuă, de a le îmbogăți imaginația și o modalitate de a se identifica cu diferite personaje și de a-și forma personalitatea (prin învățarea unor comportamente de tip pozitiv sau negativ pe care personajele le afișează).
      Tocmai pornind de la această idee prin care oamenii îşi schimbă comportamentul observandu-i pe alţii, s-a elaborat principul conform căruia teatrul poate fi utilizat atât ca formă de divertisment cât şi în scopuri educative.


      O piesă de teatru are o forţă afectivă, psihologică și chiar spirituală care acţionează asupra publicului ţintă. De aceea, prin teatru se pot dezbate teme delicate precum sexualitatea, consumul de droguri, violenţa asupra femeilor, diferite aspecte legate de sănătate, în special prevenirea HIV/SIDA. Această capacitate a teatrului de a se apropia mai mult de suflet face din el o metodă de educare unică.

      ,,Pisica Verde” pune în scenă  povestea a şase adolescenti si a unei seri care le va schimba vieţile.

      Spectacolul reprezintă o premieră teatrală prin utilizarea sistemului silent disco în jurul căruia e construită scena. Spectatorii și actorii se află împreună în același perimetru, un club, iar publicul devine participativ, având la dispoziție căști prin care poate alege ce și cum ascultă. Un spectacol pentru liceeni și studenți, inspirat din problemele și preocupările specifice vârstei.

       Organizator: bibliotecar, Nastase Rodica

      Participanţi: Un număr de 70 elevi şi  3 cadre didactice.